Educatieproject "CARNAVAL!" Educatieproject
"CARNAVAL!"


Wanneer: woensdag 20 maart 2019  14.00 uur
Voor wie: leerlingen in groep 3 en 4 van de basisscholen in Weesp (400 leerlingen!)
Uitgevoerd door: het Ensemble Animoso
Waar: Van Houtenkerk

Als Anne en Sofie de zolder moeten opruimen van hun moeder, hebben zij een onverwacht spannende ontmoeting. Zij gaan op ontdekkingstocht door het dierenrijk en ineens is hun klus niet meer zo saai als het leek...


/jeugd/carnaval1.jpg
© Ensemble Animoso
Beestenboel
CARNAVAL! is een muzikale voorstelling uitgevoerd door Ensemble Animoso, gebaseerd op het bekende muziekstuk 'Carnaval des Animaux' van Saint-Saëns. Dit werk bestaat uit 14 delen, waarin de componist verschillende soorten dieren uitbeeldt met zijn prachtige muziek. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die hij, een beetje spottend, maar soms ook zeer treffend weergeeft.

© Ensemble Animoso

Saint-Saëns schreef het stuk voor een groot orkest, maar Animoso voert het uit in een speciaal voor kinderen bewerkte versie, met drie zangers en een pianoduo. Hierdoor kun je het grappige verhaal nog beter volgen, want zangers gebruiken een heleboel (Nederlandse) tekst en die heeft een orkest natuurlijk niet! Ensemble Animoso bestaat uit de zangeressen Hadewijch Voorn, Klarijn Verkaart en Yvonne Kok en de pianisten Elsbet Remijn en Claudette Verhulst.

bekijk de foto's »
stichting Chamber Music Weesp
Oudegracht 85 1381 XX Weesp
organisatie@wcmf.eu
KvK 64243095
culturele ANBI status
privacyverklaring
bezoekersvoorwaarden logo cmw
Triodosbank Zeist
NL26 TRIO 0212 1771 76
BIC: TRIONL2U