CHAMBER MUSIC WEESP CONCERTEN CHAMBER MUSIC WEESP
CONCERTEN
serafino

Serafino String Trio

Emi Ohi Resnick (viool)
Simone van der Giessen (altviool)
Timora Rosler (cello)

www.serafinostringtrio.com

serafino

Serafino String Trio
Emi Ohi Resnick (viool)
Simone van der Giessen (altviool)
Timora Rosler (cello)

www.serafinostringtrio.com

v.l.n.r. Timora, Emi en Simone

foto: Maurice Lammerts van Bueren


Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen. Het trio heeft zich vernoemd naar de bekende Italiaanse vioolbouwer Santo Serafin (1699 - 1776). Op vele Nederlandse en enkele buitenlandse podia zijn ze te beluisteren geweest; hun optredens werden met groot enthousiasme ontvangen.

simone
Simone van der Giessen
altviool


Voor veel trouwe bezoekers van het het Weesp Chamber Music Festival is Simone van der Giessen geen onbekende. Zij was één van de initiatiefnemers van het festival en mede-oprichter van het Navarra String Quartet. Na ruim 16 jaar in het Quartet gespeeld te hebben, heeft zij een overstap gemaakt naar het Elias String Quartet. Simone is een veelgevraagd kamermusicus en heeft recitals gegeven met Anthony Marwood, Paul Watkins, Richard Lester, Ensemble 360, Aronowitz Ensemble en speelt met kamerorkesten zoals het Mahler Chamber Orchestra, het Chamber Orchestra of Europe en het Concertgebouw Kamerorkest. Daarnaast speelt ze sinds een enkele jaren samen met Timora Rosler en Emi Ohi Resnick in het Serafino String Trio.
emi
Emi Ohi Resnick
viool


Emi Ohi Resnick is violiste van het Serofino String Kwartet. Daarnaast is ze lid van het alom geprezen Ruysdael Kwartet, dat 1996 werd opgericht. In maart 2002 won het Kwartet de Persprijs en de AVRO-prijs in de finale van de Vriendenkrans in het Concertgebouw te Amsterdam. Verder werden zij in 2006 onderscheiden met de prestigieuze Kersjes Prijs.
De in New York geboren Emi Ohi Resnick gaf haar debuut in Carnegie Hall op 15-jarige leeftijd en heeft sindsdien opgetreden in Amerika, Europa en Japan. Over een recital met Dennis Russell Davies, schreef Hans Schurmann in de General-Anzeiger van Bonn "ze heeft een duivelse techniek naast een prachtige toon..."
timore
Timora Rosler
cello


Timora Rosler is o.a. een prominent kamermusicus en is hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Utrecht.

In 1997 werd haar de Vriendenkrans van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam uitgereikt. Door de jury werd zij als volgt geprezen:
"Timora Rosler bezit een innemend talent, intieme uitdrukking, virtuositeit en een natuurlijk gevoel voor de compositie… Haar interpretatie is uitzonderlijk fascinerend."
hans eijsackers

Hans Eijsackers
piano

www.hanseijsackers.nl

hans eijsackers

Hans Eijsackers
piano

www.hanseijsackers.nl


Hans Eijsackers is sinds 2013 Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf, ook is hij docent kamermuziek en duoklas aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Daarnaast treedt hij veelvuldig op als solist, kamermusicus en liedbegeleider.


Hans Eijsackers is een veelgevraagd liedbegeleider, hij trad veelvuldig op met Xenia Meijer, Geert Smits, Henk Neven. Sinds 2004 is hij ook vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. Samen met Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs.

Hans is een graag gehoorde gast bij het Storioni Festival, het Grachten Festival, het Danube Music Festival, het Festival di Musica Classica di Linari en de Proms in Londen, van 2007 tot 2010 was hij ook artistiek leider van het “Uitgast Festival”, een muzikaal zomers openluchtevenement in het Natuurpark in Lelystad.